Intervju med Joakim Söfgren

Vad gjorde du innan du började arbeta på VA Gruppen?

Innan jag började på VA gruppen jobbade jag på Anders Hanssons Entreprenad AB, där var min roll anläggare men jag körde även en del maskiner så som hjullastare och olika typer av grävmaskiner. Projekten där var oftast nybyggnation och vi gjorde allt under mark upp till färdig makadambädd i byggnadsgrunder. När byggnaden var klar så fortsatte vi med färdigställande av all utemiljö.

Vad innebär ditt jobb som arbetsledare på VA Gruppen?

Att jobba som arbetsledare är för mig fortfarande nytt och utvecklande, en spännande uppgift med väldigt mycket nya utmaningar. Att få chansen att göra detta på en arbetsplats som VA gruppen underlättar verkligen, då det finns väldigt mycket kompetens och kollegor som alltid vill hjälpa till.

Vad fick dig att välja att arbete med infrastruktur och framförallt med VA?

För mig var det en ren slump. Jag fick chansen som 20-åring att jobba som rörläggarlärling på Markentreprenad i Lund och tog den chansen. Det är en väldigt varierande bransch, allt från att jobba med vår viktigaste naturresurs, till att skapa nya hus och hem samt att utveckla samhället och infrastrukturen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är som jag var inne på i föregående fråga. Att få leverera bra dricksvatten och att ha ett fungerande avlopps- och dagvattensystem är en lyx som många ser som självklart. Men faktum är att det innebär mycket planering, underhåll och arbetskraft. Även att få vara en del av att skapa fler bostäder och arbetsplatser genom nybyggnation är en stolthet jag bär med mig dagligen.

Hur är det att arbeta på VA Gruppen ?

För mig är det väldigt utvecklande. Utvecklande både i min nya roll som arbetsledare men även eftersom jag är relativt ny på arbetsplats. Men som sagt, här finns det bra kompetens och det finns alltid en kollega att bolla med. Så jag är glad att få jobba på VA gruppen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det kan variera en hel del, men oftast börjar dagen med avstämning ute på arbetsplatser och på kontoret. Vi säkerställer då tillsammans att det finns och vi har alla förutsättningar och material för att kunna ha ett bra flyt på arbetsplatserna. Under dagens gång är det bland annat planering, framförhållning, kundkontakter och en hel del problemlösning.

Kort om Joakim

  • Namn: Joakim Söfgren
  • Yrke: Arbetsledare
  • Bor: Svedala
  • Utbildning: Fordonstekniker samt intern- och vidareutbildad inom företaget.
  • Anställd sedan: 2022
Skrolla till toppen