VA Ingenjör

VA Gruppen söker VA Ingenjör

Vi växer och har nya kunder på ingång, nu letar vi efter självgående VA Ingenjör, till vårt Driftbolag.

VA Gruppen är idag ett ledande företag inom VA- och Entreprenadbranschen med ca 195 anställda. Vårt arbetsområde sträcker sig över hela Skåne samt vissa delar av Göteborgsregionen.

Vi sätter Teamkänslan högt då alla på VA Gruppen är i samma lag och arbetar mot gemensamt satta mål.

VA Gruppen är Skånes ledande entreprenör när det gäller drift, skötsel och nyanläggning av VA-nät, du kommer med din kunskap och nyfikenhet bli en viktig del av ett sammansvetsat team. Du kommer arbeta direkt underställd bolagschefen i VA Gruppen Drift, och medverka till att förbättra VA-nätet för kommande generationer.

Arbetsuppgifter

 • Utföra behovsanalyser och bedömningar av VA-system
 • Planera och dimensionera VA-system
 • Upprätta ritningar, tekniska beskrivningar och kostnadsberäkningar
 • Säkerställa att VA-system uppfyller relevanta myndighetskrav och standarder
 • Samordna arbetet med entreprenörer och andra specialister
 • Delta i projektledning och övervaka arbete på plats
 • Utvärdera och optimera VA-systemens prestanda, inklusive energieffektivitet och miljöpåverkan

Dina egenskaper

 • Vi söker dig som har vana och en trygghet i mötet och dialogen med våra parter. Det kan vara kunder, entreprenörer och leverantörer i avtalsfrågor likväl som tjänstemän i olika sakfrågor hos kommuner och företag. Du bör besitta en hög kompetens i att kommunicera på svenska i både tal och skrift, ha ett strukturerat arbetssätt och en hög administrativ förmåga. Som nämnts bedriver vi verksamhet i ett antal kommuner vilket medför att du periodvis kommer ha flertalet aktiva ärenden i gång samtidigt.
 • Som person är du ansvarstagande och beslutsfattande samt har mod att stå fast vid ställningstaganden och beslut i dialog med våra parter.
 • Vidare ser vi gärna att du är positiv i din framtoning med ett gott humör och har en god känsla för att tillsammans med arbetskollegor skapa ett trivsamt och bra arbetsklimat.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet inom anläggningsbranschen och det är en fördel om du har erfarenhet från VA-branschen. Du bör ha relevant utbildning för en VA ingenjör. Har du dokumenterad erfarenhet eller utbildning inom, entreprenadjuridik eller annan relevant juridik, upphandlingsjuridik (LOU, LUF) bedöms även det meriterande. Du ska besitta en hög IT-mognad då vi dagligen dokumenterar och använder oss av olika IT-system. Du ska ha ett ekonomiskt intresse med starkt uppföljningsdriv och vara bekväm med att fatta beslut.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

För rätt person är utvecklingsmöjligheterna inom VA Gruppen stora.

 

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Trelleborg. Vi har kollektivavtal och erbjuder ett frikostigt friskvårdsbidrag.

Vi tittar löpande på inkomna ansökningar så vänta inte med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-06-30.

Har du frågor, kontakta

Tobias Månsson, Bolagschef, 0709-764914

Eva Christensson, HR Chef, 0709-764941

Skicka in din ansökan här:

  Skrolla till toppen