Vattenbrunn på Buyiga Island

I vintras skänkte vi en brunn till ett rent vattenprojekt på Buyiga Island i Uganda genom helpathand. Nu är den invigd och 150 familjer i byn har nu tillgång till rent vatten. Samarbetet med Kristian Rankloo och helpathand har varit intressant och givande. Vi är glada att vi har kunnat bidra.

Läs mer om projektet på help@hands hemsida www.helpathand.se

Om Help@Hand
Help at Hand startades som ett privat initiativ i november 2013. Då drog tyfonen Haiyan in över östra Filippinerna och ändrade livet för 14 miljoner människor. 8 000 människor miste livet när över 1 miljoner hus förstördes av vindar på upp emot 380 km/h. När Kristian Rankloo såg på TV vad som hade hänt bestämde han sig för att åka till de katastrofdrabbade områdena för att hjälpa till.

Samtidigt startade han en Facebook-grupp, Help@Hands vänner – Friends of Help at Hand, som på kort tid samlade in nästan 100 000 kronor. Under de 10 dagar Kristian var på plats delade han ut 25 000 portioner mat. Situationen var kaotisk. Folk slog ihjäl varandra för en flaska vatten och barnen irrade runt på gatorna, utsatta och hungriga. Kristian insåg snart att barnen behövde komma tillbaka till tryggheten i skolan. Han lyckades införskaffa skolmaterial till 2 097 barn som han delade ut på tre skolor i de drabbade områdena.

Initiativet uppskattades av många bidragsgivare och Kristian fortsatte att hjälpa tusentals barn under de kommande åren. Under 2016 grundades organisationen Help at Hand i Sverige med tydligt uppsatta mål och geografiska avgränsningar. Föreningens syfte är att oberoende av politiska, rasmässiga och religiösa hänsyn, bedriva hjälpverksamhet till människor som lever under svåra förhållanden samt till nödlidande människor i Sydostasien och Östafrika, särskilt Filippinerna, Uganda, Kenya och Rwanda.

Föreningens ändamål är att stödja och främja barns utbildning och sanitära förhållanden samt stödja utsatta kvinnor i de definierade områdena. Help at Hand arbetar direkt på plats och ser till att insamlade bidrag används där de gör bäst nytta.

Help at Hand innehar 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

Skrolla till toppen