Intervju med Mats Svensson

Vad gjorde du innan du började arbeta på VA Gruppen?

Jag har arbetat inom branschen i ca 30 år. Innan jag började på VA Gruppen arbetade jag på NCC som anläggare. Det fortsatte jag även med på VA Gruppen där jag blev anställd -99. Tyvärr har kroppen tagit lite stryk under alla år, så för ca 4 år sedan gick jag upp ur gropen och blev arbetsledare för att sedan bli platschef.

Vad innebär ditt jobb som platschef på VA Gruppen?

Mitt jobb som platschef innebär att jag planerar och utför arbeten på ett sätt som ska tillfredsställa beställare och kunder på bästa sätt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att få utvecklas och arbeta med ett team som gör förändringar under och över mark. Förändringar som gör att även samhället utvecklas.

Hur är det att arbeta på VA Gruppen ?

Det är en trevlig och stimulerande arbetsplats. En arbetsplats som ständigt förnyar sig, och hela tiden ligger i framkant i branschen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag börjar min dag med att stiga upp ca. 5:15. När klockan slår 7:00 gör jag mig redo för dagens uppdrag genom att stämma av med mina medarbetare, antingen per telefon eller på plats vid ett arbetsplatsbesök. Vi går igenom dagens arbetsuppgifter och eventuella kritiska moment som jag sedan följer jag upp under dagen. För övrigt planerar jag mina kommande projekt så att vi alltid ligger steget före. Sen är det såklart en del kontorsarbete med allt vad det innebär. När arbetsdagen är slut kör jag hem till Höör och brukar komma hem lite varierande tider, allt från 16.30-18.00.

Kort om Mats

  • Namn: Mats Svensson
  • Yrke: Platschef
  • Bor: Höör
  • Utbildning: Intern- och vidareutbildad inom företaget 
  • Anställd sedan: 1999 
Skrolla till toppen